gototopgototop
četvrtak, 18. januar 2018. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Ambasador Aca Jovanović, v.d. pomoćnika ministra spoljnih poslova Republike Srbije razgovarao je sa Ditmirom Bušatijem, ministrom inostranih poslova Republike Albanije
+ larger fontnormal font- Smaller font
amb aca_jovanovic_18012018Povodom konzularnih konsultacija Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije i Ministarstva za Evropu i inostrane poslove Republike Albanije, održanih u Tirani, 18. januara 2018. godine, ambasadora Acu Jovanovića, v.d. pomoćnika ministra spoljnih poslova Republike Srbije primio je Ditmir Bušati, ministar inostranih poslova Republike Albanije.

Ambasador Jovanović je preneo ministru Bušatiju pozdrave prvog potpredsednika Vlade i ministra spoljnih poslova Ivice Dačića i očekivanje da će se, u narednom periodu, nastaviti intenzivni kontakti najviših zvaničnika dve zemlje. Ambasador Jovanović je obavestio ministra Bušatija o rezultatima konzularnih konsultacija i ocenio da konzularna saradnja prati sve bolje političke odnose dve zemlje.

Ministar Bušati je izrazio veliko zadovoljstvo zbog održavanja bilateralnih konzularnih konsultacija. Ocenio je da se odnosi dve zemlje pozitivno razvijaju, čemu su doprineli susreti na najvišem nivou, predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i premijera Republike Albanije Edija Rame, kao i njegovi susreti sa ministrom Dačićem.

Postignuta je saglasnost za dalje unapređenje konzularne saradnje dve zemlje, kako kontinuiranom razmenom iskustava, tako i proširenjem bilateralnog ugovorno-pravnog okvira iz oblasti konzularnih poslova, u cilju poboljšanja zaštite prava i interesa državljana obe države.

Razgovoru su prisustvovali Miroljub Zarić, ambasador Republike Srbije u Tirani i Arćilje Sota, direktor Direkcije za konzularne poslove u Ministarstvu za Evropu i inostrane poslove Republike Albanije.