gototopgototop
četvrtak, 22. februar 2018. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Ministru Dačiću uručen Orden prijateljstva Ruske Federacije
+ larger fontnormal font- Smaller font
Orden prijateljstva RFŠef ruske diplomatije Sergej Lavrov uručio je danas, u Ambasadi Ruske Federacije u Beogradu, Orden prijateljstva Ruske Federacije prvom potpredsedniku Vlade i ministru spoljnih poslova Republike Srbije Ivici Dačiću.

Ministar Dačić naglasio je na svečanosti da je orden za njega ogromna čast, veliko lično i profesionalno zadovoljstvo.
Ministar Dačić naglasio je da za srpski narod ne postoji bliža zemlja, ni narod, od Rusije i ruskog naroda. Istakao je da je počastvovan što su Rusija i njen predsednik Vladimir Putin osvedočeni prijatelji srpskog naroda, i što su prepoznali njegovu nameru i napor da unapredi odnose dve zemlje.

„Mnogi pokušavaju da vrše pritisak na Srbiju, kako bi zbog nekih pogodnosti, vodila antirusku politiku. Srbija nikada neće voditi antirusku politiku. Ja volim Rusiju, ali zato što volim Srbiju", naglasio je Dačić.

dacich lavrov_orden_22022018_05
Ministar Dačić rekao je da mu je posebno drago što mu je to priznanje uručio baš Lavrov, koji je, prema njegovim rečima, najviše pomogao Srbiji.

Ministar Dačić zaključio je da Orden prijateljstva predstavlja vrhunac njegove lične i ljubavi njegove porodice prema Srbiji i Rusiji i dodao da taj orden zato nema cenu.