gototopgototop
ponedeljak, 19. mart 2018. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Ministar Dačić primio u posetu novoimenovanu ambasadorku Libanske Republike
+ larger fontnormal font- Smaller font
Amb. LibanaPrvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je danas u kurtoaznu posetu novoimenovanu ambasadorku Libanske Republike u Beogradu Nadu Al Akl.

Poželevši dobrodošlicu ambasadorki, ministar Dačić je ukazao na značaj daljeg, zajedničkog, angažovanja na unapređenju saradnje dve zemlje, posebno na ekonomskom planu. U tom smislu, ukazao je na značaj jačanja privredne saradnje, kroz povećanje obima trgovine, povezivanje Privredne komore Srbije i Privredne komore Libana, kao i organizovanje ekonomskih konferencija i foruma na tom nivou, gde bi privrednici dve zemlje uspostavili direktan kontakt.

Zajednički je apostrofiran potencijal saradnje u oblasti turizma, uz konstataciju da broj libanskih turista koji posećuju Srbiju beleži značajan porast u odnosu na prethodne godine.
Ministar Dačić je posebno istakao zahvalnost na principijelnom stavu Libanske Republike u pogledu nepriznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova i izrazio očekivanje da će se nastaviti podrška libanske strane teritorijalnom integritetu i suverenitetu Republike Srbije. Srbija će nastaviti da pruža svoj aktivan doprinos misiji UNIFIL u Libanu, kroz angažovanje pripadnika Vojske Srbije.

Sagovornici su se saglasili sa potrebom intenziviranja političkog dijaloga na visokom nivou i unapređenja saradnje, i u tom smislu značaj realizacije uzvratne posete ministra spoljnih poslova Libana Žibrana Basila u predstojećem periodu.