gototopgototop
utorak, 17. april 2018. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Ministar Dačić sa novoimenovanim ambasadorom Austrije
+ larger fontnormal font- Smaller font
 Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je danas u kurtoaznu posetu novoimenovanog ambasadora Republike Austrije u Republici Srbiji Nikolausa Luterotija.

Poželevši dobrodošlicu novom ambasadoru Austrije, ministar Dačić je izrazio zadovoljstvo dobrim bilateralnim odnosima, koje karakterišu česti susreti na visokom i najvišem nivou, kao i veoma razvijena ekonomska saradnja.

Šef srpske diplomatije je izneo uverenje da će novi ambasador Austrije svojim zalaganjem doprineti daljem unapređenju sveukupnih odnosa između dve zemlje.

Ambasador Nikolaus Luteroti je zahvalio na dobrodošlici i izrazio je zadovoljstvo što je došao na službu upravo u Srbiju.

Istakao je da je za Austriju Srbija najvažniji partner u regionu, da će Austrija nastaviti sa podrškom Srbiji na njenom putu ka Evropskoj uniji.

Posebno je podvukao da je Austrija pre nekoliko nedelja predstavila svoje prioritete tokom predsedavanja Savetu Evropske unije u drugoj polovini 2018. godine, te da će jedan od prioriteta biti proširenje Evropske unije.