gototopgototop
petak, 20. april 2018. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Bilateralne političke konsultacije između ministarstava spoljnih poslova Srbije i Azerbejdzana održane u Bakuu
+ larger fontnormal font- Smaller font
Baku konsultacijeBilateralne političke konsultacije između Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije i Ministarstva spoljnih poslova Republike Azerbejdzan održane su 17. i 18. aprila u Bakuu.

Našu delegaciju predvodio je politički direktor Ministarstva, ambasador Zoran Vujić, a u sastavu delegacije bili su ambasador Srbije u Azerbejdzanu Nebojša Rodić, prvi savetnik Milica Tomić i drugi sekretar Danica Veinović.

Sagovornici su bili ovlašćeni predstavnici Ministarstva odbrambene industrije, Ministarstva odbrane, Ministarstva energetike i Ministarstva spoljnih poslova Republike Azerbejdzan.

Razmatrana su aktuelna bilateralna pitanja u odnosima dve zemlje. Konstatovano je da su odnosi u duhu Deklaracije o prijateljskim odnosima i strateškom partnerstvu između dve države.

Nedvosmisleno je konstatovano da postoji evidentan prostor za dalji napredak u sferi ekonomije, trgovine, investicija, što zahteva zaključenje Akcionog plana za strateško partnerstvo. Posebno je naglašeno da ovaj dokument treba usaglasiti i pripremiti kako bi bio potpisan tokom posete predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića Republici Azerbejdzan, koja se očekuje u narednom periodu.