gototopgototop
ponedeljak, 21. maj 2018. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Potpisan Sporazum o vazdušnom saobraćaju između Srbije i Kanade
+ larger fontnormal font- Smaller font
Dai- DionPrvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić susreo se danas sa specijalnim izaslanikom kanadskog premijera za Evropu i Evropsku uniju i prethodnim ministrom inostranih poslova Kanade ambasadorom Stefanom Dionom.

Tokom sastanka dvojica zvaničnika su potpisali Sporazum o vazdušnom saobraćaju, što je ocenjeno kao veoma značajan korak u daljem povezivanju dve zemlje i građana.

Izraženo je obostrano zadovoljstvo zbog unapređenja bilateralnih odnosa poslednjih godina, prvenstveno revitalizovanim političkim dijalogom na visokom nivou i razvojem privredne saradnje kroz značajno prisustvo kanadskih investicija u privredi Republike Srbije.

Ministar Dačić je zahvalio na kontinuiranoj podršci Kanade na našem evropskom putu i na prepoznavanju posvećenosti Republike Srbije tekućem reformskom procesu.

Obostrano je ocenjeno značajnim da u budućnosti tražimo tačke koje nas približavaju i povezuju.

U tom smislu, ovogodišnje obeležavanje stogodišnjice od završetka Prvog svetskog rata predstavlja dobru priliku za podsećanje na istorijsko savezništvo naše dve zemlje i naroda i tradiciju koje dve zemlje imaju u borbi za očuvanje najvažnijih civilizacijskih tekovina i vrednosti.