gototopgototop
petak, 25. maj 2018. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Poseta Gabrijele Kuevas Baron doprinosi unapređenju interparlamentarnog dijaloga, parlamentarne diplomatije i saradnje sa Interparlamentarnom unijom
+ larger fontnormal font- Smaller font
Predsednica IPUPrvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je danas sa predsednicom Interparlamentarne unije (IPU) Gabrijelom Kuevas Baron, senatorkom iz Meksika, koja boravi u poseti Beogradu radi učešća na Regionalnom seminaru o Ciljevima održivog razvoja, u organizaciji IPU i Narodne skupštine Republike Srbije.

Ministar Dačić naglasio je da je Republika Srbija u kontinuitetu već punih 127 godina članica ove najveće parlamentarne međunarodne organizacije, kao i da IPU vidimo kao veoma važnu organizaciju koja se bavi aktuelnim globalnim temama često u saradnji sa Ujedinjenim nacijama.

Predsednica Interparlamentarne unije pohvalila je dosadašnje angažovanje i nastup Republike Srbije u oviru Interparlamentarne unije, ocenivši da postoji značajan prostor za unapređenje saradnje, kao i dodatno angažovanje Republike Srbije u IPU.

U razgovoru je istaknuto da će poseta predsednice IPU Gabrijele Kuevas Baron u značajnoj meri doprineti daljem unapređenju interparlamentarnog dijaloga, parlamentarne diplomatije i saradnje sa IPU. Jedna od glavnih tema sastanka bila je i implementacija Agende Ujedinjenih nacija za održivi razvoj do 2030. godine, čemu Vlada Republike posvećuje značajnu pažnju.