gototopgototop
sreda, 30. maj 2018. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Održane bilateralne političke konsultacije između Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije i Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore
+ larger fontnormal font- Smaller font
Konsultacije CGBilateralne političke konsultacije između Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije i Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore, na nivou generalnih sekretara dva ministarstva održane su danas u Beogradu.

Tokom prvog dela konsultacija, koje je sa srpske strane vodio generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije Veljko Odalović, a sa crnogorske generalni sekretar Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore Veselin Šuković, najviše reči je bilo o imovinsko-pravnim i drugim statusnim pitanjima, kao i o jačanju saradnje diplomatskih akademija koje rade u okviru dva ministarstva.

Drugi deo konsultacija, koje je sa srpske strane vodila zamenik pomoćnika ministra ambasador Tamara Rastovac-Siamašvili, a sa crnogorske generalni direktor za bilateralne poslove Ivan Leković, bio je posvećen sveobuhvatnoj razmeni mišljenja dve strane o aktuelnom stanju ukupnih bilateralnih odnosa između Srbije i Crne Gore, kao i o situaciji u regionu Jugoistočne Evrope.

U razgovorima je obostrano izražena spremnost za dalje unapređenje bilateralnih odnosa i saradnje u svim oblastima od zajedničkog interesa, uključujući ekonomiju, saobraćaj, infrastrukturu, turizam i kulturu. Izražena je obostrana spremnost da se intenziviraju odnosi i saradnja dva ministarstva i, u tom smislu, dogovoreno je da se uskoro organizuje nova runda konsultacija posvećena konkretnim pitanjima od obostranog interesa.