gototopgototop
petak, 15. jun 2018. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Ministar Dačić razgovarao sa ministrom odbrane Slovačke Republike
+ larger fontnormal font- Smaller font
MO SlovackePrvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je danas sa ministrom odbrane Slovačke Republike Peterom Gajdošem.

U srdačnom razgovoru obostrano je ocenjeno da su bilateralni odnosi dve zemlje tradicionalno dobri i prijateljski. Istaknuto je zadovoljstvo zbog intenzivnog i kontinuiranog političkog dijaloga na svim nivoima i izražen je interes za dalje produbljivanje svih vidova bilateralne, posebno vojne saradnje.

Ministar Dačić zahvalio je na kontinuiranoj podršci Slovačke Republike evrointegracijama Republike Srbije i preneo očekivanje da će se ona nastaviti i ubuduće. Istakao je da posebno visoko cenimo principijelnu podršku Slovačke teritorijalnom integritetu i suverenitetu Republike Srbije i pronalaženju kompromisnog rešenja za pitanje Kosova i Metohije.

Ministar odbrane Slovačke Gajdoš preneo je spremnost Slovačke Republike da sa Republikom Srbijom nastavi da i dalje razvija intenzivnu komunikaciju i saradnju na svim poljima, posebno u oblasti odbrane. Ponovio je da Slovačka ostaje privržena svom principijelnom stavu da ne prizna jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, kao i da će njegova zemlja i ubuduće nastaviti da pruža punu podršku evropskim integracijama Republike Srbije.

Ministar Dačić izrazio je uverenje da će ovogodišnje obeležavanje 100 godina uspostavljanja diplomatskih odnosa koji datiraju iz vremena bivše Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca i bivše Čehoslovačke, pružiti dodatni impuls produbljivanju naših bilateralnih odnosa na svim nivoima.