gototopgototop
petak, 06. jul 2018. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Ministar Dačić primio u oproštajnu posetu direktora Kancelarije UNICEF-a u Srbiji Mišel Sen-Loa
+ larger fontnormal font- Smaller font
UNICEF Sen-Lo_Beograd_2018Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić primio je danas u oproštajnu posetu direktora Kancelarije UNICEF-a u Srbiji Mišel Sen-Loa (Michel Saint-Lot) koji nakon nepunih pet godina napušta ovu dužnost.

Ministar Dačić odao je priznanje Sen-Lou na ličnom angažmanu, razumevanju i požrtvovanom radu u unapređivanju stanja u našoj zemlji kroz saradnju sa UNICEF-om u brojnim oblastima i poželeo mu uspeh u daljem radu.

Posebno je naglasio značaj pomoći koju je UNICEF pružio najugroženijem stanovništvu tokom razarajućih poplava 2014. godine, kao i svemu što je učinjeno da bi se najmlađim segmentima migranstke populacije olakšale patnje i život učinio podnošljivijim tokom izbegličke krize 2015. godine i kasnije.

Mišel Sen-Lo je ukratko podsetio na neke od ključnih aktivnosti UNICEF-a u minulom periodu i zahvalio na kvalitetnoj i uspešnoj saradnji sa svim organima i institucijama u Srbiji i izrazio uverenje da će i njegovoj naslednici biti pružena pomoć i saradnja koju je on uživao tokom mandata u našoj zemlji.