gototopgototop
utorak, 31. jul 2018. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Ministri Dačić i Hristodulidis o bilateralnim odnosima Srbije i Republike Kipar i saradnji u međunarodnim organizacijama i forumima
+ larger fontnormal font- Smaller font
MIP Kipra_3Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić sastao se danas u Nikoziji sa ministrom spoljnih poslova Republike Kipar Nikosom Hristodulidisom.

Današnji radni sastanak predstavlja nastavak dogovara postignutih tokom poslednjeg susreta u Beogradu 10. maja, u sklopu zvanične posete Predsednika Nikosa Anastasijadisa, kada je dogovoreno održavanje redovnih konsultacija dva ministra.

Sagovornici su tokom razgovora razmotrili bilateralne odnose Srbije i Kipra, produžetak saradnje u međunarodnim organizacijama i forumima, saradnju dva ministarstva spoljnih poslova i evropske integracije Republike Srbije.

Ministar Dačić informisao je kiparskog kolegu o dijalogu Beograda i Prištine, dok ga je ministar Hristodulidis obavestio o aktuelnoj situaciji u vezi sa kiparskim problemom. Dvojica ministara su razmatrala potrebu organizovanja saradnje kiparske i srpske dijaspore, kao i pripremu za održavanje naredne zajedničke sednice dve Vlade.

Ministar Hristodulidis je ponovio da Republika Kipar nikada neće priznati jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, dok je prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić ponovio bezuslovnu podršku teritorijalnom integritetu i suverenitetu Republike Kipar.