gototopgototop
petak, 24. avgust 2018. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Ministar Dačić primio novog predstavnika UNICEF-a u Republici Srbiji
+ larger fontnormal font- Smaller font
Unicef avgust_2018Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić primio je novog predstavnika UNICEF-a u Republici Srbiji Ređinu De Domenicis, koja je stupila na dužnost 23. avgusta 2018. godine.

U srdačnom i otvorenom razgovoru ministar Dačić je pozdravio doprinos Kancelarije UNICEF-a u Beogradu sveukupnim naporima na poboljšanju položaja i unapređenju zaštite prava dece u Republici Srbiji. Ukazao je na važnost angažmana UNICEF-a i potrebu nastavljanja dobre saradnje koju ovaj važan fond Ujedinjenih nacija ostvaruje sa nadležnim institucijama u Srbiji.

Šef srpske diplomatije ocenio je da je UNICEF u Srbiji ostvario značajne rezultate i da je u široj javnosti prepoznat kao vodeća međunarodna agencija na planu pružanja konkretne pomoći i zaštite prava deteta.

Ministar Dačić poželeo je novom predstavniku UNICEF-a uspešnu saradnju sa nadležnim institucijama Republike Srbije, uz obećanje pune lične podrške i podrške Ministarstva spoljnih poslova gde ona bude potrebna.