gototopgototop
utorak, 18. septembar 2018. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Oproštajna poseta ambasadora Estonije
+ larger fontnormal font- Smaller font
Estonac -_oprostajni_susretPrvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Republike Estonije na nerezidencijalnoj osnovi iz Talina Danijela Erika Šaera.

U razgovoru je obostrano potvrđeno da su bilateralni odnosi Srbije i Estonije dobri bez otvorenih pitanja, uz mogućnost intenziviranja saradnje u svim oblastima.

Ministar Dačić je izrazio zahvalnost ambasadoru Šaeru na uspešnoj saradnji, kao i na njegovom doprinosu i ličnom zalaganju za unapređenje bilateralnih odnosa Srbije i Estonije. Istakao je da je tokom mandata ambasadora Šaera intenziviran politički dijalog na visokom nivou.

Ministar Dačić, takođe je zahvalio na principijelnoj podršci koju Estonija pruža Srbiji u procesu evropskih integracija. Ambasador Šaer je istakao da će Estonija ostati pouzdan partner Srbiji i ubuduće nastaviti da pruža takvu podršku.

Ambasador Šaer zahvalio je ministru Dačiću na odličnoj i bliskoj saradnji ostvarenoj sa Ministarstvom spoljnih poslova Republike Srbije.