gototopgototop
среда, 19. септембар 2018. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Амбасадор Бранимир Филиповић на панелу конференције „Безбедносни изазови Западног Балкана и Србија“
+ larger fontnormal font- Smaller font
Filipovic -_CSPНакон уводног излагања првог потпредседника Владе Србије и министра спољних послова Ивице Дачића на конференцији „Безбедносни изазови западног Балкана", коју су организовали Центар за спољну политику и Амбасада САД-а у Београду, одржан је панел посвећен искуствима Републике Србије у билатералној војној сарадњи са земљама Европске уније и НАТО-а.

На панелу који је модерирао Иван Вејвода са Института за хумане науке у Бечу учествовао је амбасадор Бранимир Филиповић, в.д. помоћника министра спољних послова за безбедносну политику заједно са Томасом Шибом, амбасадором Немачке у Београду и капетаном бојног брода Петром Бошковићем, начелником Управе за односе са јавношћу Министарства одбране.

Амбасадор Филиповић је указао на значај билатералне војне сарадње Републике Србије за развој укупних билатералних односа Републике Србије са земљама ЕУ и НАТО-а, за остваривање приоритета спољне и безбедносне политике наше земље, као и за позиционирање Србије на међународној сцени као поузданог партнера у суочавању са безбедносним изазовима и дељењу одговорности за постизање и унапређење регионалне, европске и глобалне стабилности.