gototopgototop
понедељак, 24. септембар 2018. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Велико пријатељство, стратешко партнерство и чврсто савезништво између Србије и Кине
+ larger fontnormal font- Smaller font
bilaterala kinezi2Први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић састао се данас у Њујорку са својим колегом, министром иностраних послова Народне Републике Кине, Ванг Јием.

На састанку је потврђено велико пријатељство, стратешко партнерство и чврсто савезништво између две државе које се на интернационалном плану снажно залажу за поштовање основних принципа међународног права и поштовања територијалног интегритета суверених држава.

Министар иностраних послова Кине потврдио је успех недавне посете делегације Републике Србије предвођене председником Александром Вучићем Кини и изнео оцену да се билатерална сарадња развија по предвиђеном плану на обострано задовољство и у корист заједничког успеха.

Шефови дипломатија Кине и Србије сложили су се да је сарадња и међусобна подршка две државе на изузетно високом нивоу. Саговорници су се сложили о редовним међусобним сусретима у циљу што боље координације заједничких активности у циљу даљег оснаживања билатералне сарадње.