gototopgototop
ponedeljak, 24. septembar 2018. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Veliko prijateljstvo, strateško partnerstvo i čvrsto savezništvo između Srbije i Kine
+ larger fontnormal font- Smaller font
bilaterala kinezi2Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić sastao se danas u Njujorku sa svojim kolegom, ministrom inostranih poslova Narodne Republike Kine, Vang Jiem.

Na sastanku je potvrđeno veliko prijateljstvo, strateško partnerstvo i čvrsto savezništvo između dve države koje se na internacionalnom planu snažno zalažu za poštovanje osnovnih principa međunarodnog prava i poštovanja teritorijalnog integriteta suverenih država.

Ministar inostranih poslova Kine potvrdio je uspeh nedavne posete delegacije Republike Srbije predvođene predsednikom Aleksandrom Vučićem Kini i izneo ocenu da se bilateralna saradnja razvija po predviđenom planu na obostrano zadovoljstvo i u korist zajedničkog uspeha.

Šefovi diplomatija Kine i Srbije složili su se da je saradnja i međusobna podrška dve države na izuzetno visokom nivou. Sagovornici su se složili o redovnim međusobnim susretima u cilju što bolje koordinacije zajedničkih aktivnosti u cilju daljeg osnaživanja bilateralne saradnje.