gototopgototop
ponedeljak, 22. oktobar 2018. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Oproštajna poseta ambasadora Vijetnama
+ larger fontnormal font- Smaller font
VijetnamPrvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić primio je u oproštajnu posetu nerezidencijalnog ambasadora Socijalističke Republike Vijetnam u Republici Srbiji Tran Than Conga.

Ministar Dačić je zahvalio ambasadoru Congu na njegovom ličnom doprinosu unapređenju bilateralnih odnosa između Srbije i Vijetnama, izražavajući uverenje da će dugogodišnji prijateljski odnosi između naših zemalja nastaviti da se i dalje unapređuju, posebno u oblasti ekonomske, obrazovne i naučno-kulturne saradnje. Ministar Dačić je ovom prilikom preneo vijetnamskom ambasadoru i lično saučešće povodom smrti donedavnog predsednika Vijetnama Tran Dai Kuanga.

Šef srpske diplomatije je izrazio zadovoljstvo visokim stepenom razumevanja Srbije i Vijetnama u ključnim pitanjima bilateralne i multilateralne saradnje, posebno ističući zahvalnost Vijetnamu zbog podrške teritorijalnom integritetu Republike Srbije, naglašavajući da je JPN tzv. „Kosova" flagrantni primer kršenja međunarodnog prava i ugrožavanja teritorijalnog suvereniteta članice UN-a.

Takođe, potvrđena je obostrana spremnost za dalje jačanje međusobnog dijaloga i uverenje da će se nastaviti pozitivan trend susreta na visokom nivou između Srbije i Vijetnama.