gototopgototop
ponedeljak, 05. novembar 2018. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Ministar Dačić primio novog ambasadora Češke u Republici Srbiji Tomaša Kuhtu
+ larger fontnormal font- Smaller font
Amb. Ceske - KuhtaPrvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je danas u kurtozanu posetu novog ambasadora Češke Republike u Republici Srbiji Tomaša Kuhtu.

U srdačnom razgovoru, obostrano je konstatovano da bliski i prijateljski odnosi između naših dveju zemalja imaju dugu istorijsku tradiciju i istaknuta je spremnost za njihovo dalje produbljivanje i jačanje u svim oblastima od zajedničkog interesa.

Razmenjena su i mišljenja o bilateralnim odnosima, evropskim integracijama Srbije pitanju Kosova i Metohije i multilateralnoj saradnji.

Izraženo je zadovoljstvo što dve zemlje ostvaruju intenzivan i kontinuiran politički dijalog, kao i očekivanje da će predstojeće bilateralne posete na visokom i najvišem nivou pružiti dodatni podsticaj daljem unapređenju sveobuhvatne saradnje između Srbije i Češke.

Ministar Dačić zahvalio je na kontinuiranoj podršci Češke Republike procesu pristupanja Republike Srbije Evropskoj uniji kako kroz zalaganje u okviru EU, tako i u okviru Višegradske grupe.

Tokom razgovora je konstatovano da postoje brojne mogućnosti za dalje intenziviranje svih vidova saradnje od obostranog interesa, posebno u oblasti privrede.
S tim u vezi, ambasador Kuhta je naglasio da su češki privrednici prepoznali potencijale za saradnju u oblasti ekonomije i ukazao na interes čeških investitora da nastave da ulažu u Srbiji.