gototopgototop
ponedeljak, 05. novembar 2018. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Ministar Dačić primio novog ambasadora Kraljevine Belgije u Republici Srbiji Kunrada Adama
+ larger fontnormal font- Smaller font
amb. Belgije - AdamPrvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je danas u kurtoaznu posetu novog ambasadora Kraljevine Belgije u Republici Srbiji Kunrada Adama.

U srdačnom razgovoru, obostrano je konstatovano da su bilateralni odnosi između naših dveju zemalja dobri, ali i da ima prostora za njihovo dalje produbljivanje. Interes Srbije je da bilateralni odnosi sa Belgijom budu što je moguće bolji. U tom svetlu, Srbija ulaže veliki napor da bude prepoznata kao pouzdan, odgovoran i predvidiv partner u regionu Zapadnog Balkana.

Razmenjena su mišljenja o mogućnostima daljeg unapređenja bilateralnih odnosa, evropskim integracijama Srbije, pitanju Kosova i Metohije i multilateralnoj saradnji.

Izraženo je zadovoljstvo povodom uspostavljenog političkog dijaloga, koji je poslednjih godina u konstantnom trendu unapređenja. S obzirom da je u Republici Srbiji prisutno oko 50 belgijskih kompanija, ministar Dačić je ukazao na potrebu daljeg jačanja ekonomske saradnje, kroz stalan porast spoljno trgovinske razmene i realizaciju novih belgijskih investicija.

Ministar Dačić je izrazio zahvalnost na dosadašnjoj podršci Belgije u procesu pristupanja Srbije Evropskoj Uniji i izneo očekivanje da će Belgija nastaviti da, u okviru EU, utiče da se naši reformski napori adekvatno valorizuju.

Ministar Dačić je ukazao i na čvrsto opredeljenje Srbije da sva otvorena pitanja u regionu Zapadnog Balkana rešava dijalogom, u dobroj veri i bez uslovljavanja.