gototopgototop
utorak, 06. novembar 2018. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Ministar Dačić primio novog ambasadora Nemačke u Republici Srbiji Tomasa Šiba
+ larger fontnormal font- Smaller font
Amb. SibPrvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je danas u kurtoaznu posetu novog ambasadora Savezne Republike Nemačke u Republici Srbiji Tomasa Šiba.

Tokom razgovora zajednički je konstatovano da su bilateralni odnosi između Republike Srbije i Savezne Republike Nemačke veoma dobri, da ih karakterišu saradnja na svim poljima, intenzivan dijalog na visokom i najvišem nivou, kao i konstantan trend unapređenja. Interes Srbije je da bilateralni odnosi sa Nemačkom budu što je moguće bolji i u tom kontekstu, konstatovana je obostrana spremnost na njihovo dalje unapređenje u svim segmentima. Kao još jedna potvrda dobrih odnosa izdvojena je ekonomska saradnja i veliki broj nemačkih investicija u Srbiju.

Konstatovano je da Srbija ulaže veliki napor da bude prepoznata kao pouzdan, odgovoran i predvidiv partner u regionu Zapadnog Balkana.

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić je izrazio zadovoljstvo povodom nemačke podrške Srbiji u kontekstu evropskih integracija i izneo očekivanje da će Nemačka nastaviti da, u okviru EU, utiče da se naši reformski napori adekvatno valorizuju.

Sagovornici su, takođe, razmenili mišljenja dijalogu Beograda i Prištine, kao i o aktuelnoj situaciji u regionu, uz poseban naglasak na značaju očuvanja regionalne stabilnosti.