gototopgototop
utorak, 06. novembar 2018. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Ministar Dačić razgovarao sa novom ambasadorkom Australije u Srbiji
+ larger fontnormal font- Smaller font
Amb. Australije_-_StjuartPrvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je danas u kurtoaznu posetu novoimenovanu ambasadorku Australije u Republici Srbiji Rut Karis Stjuart.

Ministar Dačić je poželeo dobrodošlicu ambasadorki Stjuart, izrazivši očekivanje da ćemo tokom njenog mandata u Srbiji, uz zajedničke napore, uspeti da bilateralne odnose Srbije i Australije podignemo na još viši nivo.

U razgovoru je potvrđena spremnost za dalje jačanje međusobnog dijaloga i razmenu poseta na svim nivoima. Istaknut je zajednički interes za jačanje ekonomske, kulturne, obrazovne i drugih oblika saradnje, sa posebnim naglaskom na mogućnost intenzivnijeg investicionog prisustva Australije u Srbiji. Posebno je ukazano na potencijal koji za dalje unapređenje saradnje ima brojna srpska dijaspora u Australiji.

Ministar Dačić je istakao značaj koji za Srbiju i Australiju ima obeležavanje 100. godišnjice od završetka Prvog svetskog rata, čije tragične posledice su osetile obe naše zemlje. Republika Srbija danas, sa dubokim poštovanjem, pamti hrabrost i požrtvovanost australijskih lekara i medicinskih sestara koji su bili u redovima srpske vojske na Solunskom frontu.
Šef srpske diplomatije je poželeo ambasadorki Stjuart puno uspeha na profesionalnom i ličnom planu, uz napomenu da uvek može da računa na pomoć i podršku Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije.