gototopgototop
среда, 07. новембар 2018. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Министар Дачић разговарао са новим шефом Канцеларије Савета Европе у Београду
+ larger fontnormal font- Smaller font
Kancelarija SEПрви потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић примио је данас у куртоазну посету новог шефа Канцеларије Савета Европе у Београду Тобиаса Флесенкемпера и пожелео му пуно успеха на новој функцији.

Министар Дачић је оценио је да је досадашња сарадња са Канцеларијом Савета Европе у Београду била јако добра и изразио очекивање да ће се добра сарадња Републике Србије и Савета Европе наставити и у мандату Флесенкмпера. Нагласио да је у последњих 15 година од пријема Републике Србије у чланство Савета Европе остварен значајан напредак и да је Србија остварила готово све преузете обавезе.

Шеф српске дипломатије истакао је наше чврсто опредељење за чланство у Европској унији и да на свом европском путу настављамо да спроводимо реформе у области људских права, демократије и владавине права. Нагласио је да су у том контексту допринос и помоћ Савета Европе од немерљивог значаја.

Разматрана су и питања сарадње Републике Србије и Савета Европе на заједничким програмима, као и будућe активности на обележавању 70. годишњице од настанка Савета Европе, чија је централна прослава планирана за јесен 2019. године.