gototopgototop
utorak, 25. decembar 2018. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Ministar Dačić razgovarao sa ambasadorom Čepurinom
+ larger fontnormal font- Smaller font
Cepurin dec_2018Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić susreo se danas sa ambasadorom Ruske Federacije u Beogradu Aleksandrom Čepurinom.

Tokom susreta, sumirani su rezultati odlične saradnje Republike Srbije i Ruske Federacije tokom 2018. godine i razmenjene su novogodišnje čestitke.

Ovom prilikom, ambasador Čepurin uručio je šefu srpske diplomatije novogodišnju čestitku koju mu je uputio ministar inostranih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov.

„Poštovani gospodine ministre, dragi Ivice,
Srdačno ti čestitam dolazeću Novu Godinu i Božić.

Sa dubokim zadovoljstvom primećujem da je odlazeću godinu karakterisalo aktivno jačanje strateškog partnerstva između naših zemalja.
Održani su brojni kontakti na najvišem i ostalim, nivoima. Ubeđen sam da će kontinuirana realizacija zacrtanih zajedničkih projekata i planova daljeg produbljivanja rusko-srpske saradnje stvoriti dobru bazu za naredne godine.
Toplo se sećam srdačnog prijema koji mi je bio ukazan u Beogradu 21-22. februara 2018. godine tokom posete, povezane sa 180-godišnjicom uspostavljanja diplomatskih odnosa između Rusije i Srbije. Računam na nove susrete u dolazećoj godini radi nastavka sadržajne razmene mišljenja i koordinisanja koraka na međunarodnoj areni. Spremni smo za dalju prisnu saradnju po kosovskom pitanju.

Želim tebi, tvojoj porodici i najbližim jako zdravlje, sreću i blagostanje", navodi se u čestitki ministra Lavrova.

Tokom današnjeg razgovora bilo je reči i o pripremnim aktivnostima povodom predstojeće posete ruskog predsednika Vladimira Putina Beogradu, za koju je naš ministar izjavio da predstavlja veoma važan događaj za našu zemlju i narod i da joj pridajemo izuzetan značaj.

Cestitka -_Lavrov