gototopgototop
utorak, 29. januar 2019. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Interes za jačanje veoma dobrih političkih odnosa i unapređenje bilateralne saradnje između Srbije i Mjanmara
+ larger fontnormal font- Smaller font
MSP MjanmaraPrvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, koji boravi u prvoj zvaničnoj poseti Mjanmaru, razgovarao je danas sa državnim savetnikom i ministrom inostranih poslova Mjanmara Do Aung San Su Ći.

U prijateljskom razgovoru potvrđeno je tradicionalno višedecenijsko prijateljstvo između naših zemalja i naroda i izražena obostrana spremnost i interes za dalje jačanje veoma dobrih političkih odnosa i unapređenje svestrane bilateralne saradnje, posebno ekonomske, kao i saradnje na multilateralnom planu.

Ministar Dačić je izrazio zahvalnost na principijelnom stavu Mjanmara o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova i podršci očuvanju teritorijalnog integriteta i državnog suvereniteta Srbije.
Naglasio je da u potpunosti podržavamo napore Vlade Mjanmara, koje čini u procesu demokratske tranzicije, a naročito u mirovnom procesu i procesu postizanja nacionalnog pomirenja u zemlji, na čemu je državni savetnik Mjanmara Do Aung San Su Ći izrazila zahvalnost. Podvukla je da visoko ceni dugogodišnje tradicionalno prijateljstvo između naših zemalja i naroda i da će se založiti da se prijateljske veze i uzajamna saradnja i dalje uspešno razvijaju.