gototopgototop
četvrtak, 28. februar 2019. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Ministri Dačić i Joksimović razgovarali sa ministrom za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske
+ larger fontnormal font- Smaller font
KlokicU sklopu desete zajedničke sednice Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Srpske održane danas u Beogradu, prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović imali su odvojen razgovor sa ministrom za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske Zlatanom Klokićem.

U razgovoru su razmenjena mišljenja o uticaju aktuelnih kretanja na evropskom i globalnom planu na položaj Republike Srbije i Republike Srpske u regionu Jugoistočne Evrope i na realizaciju spoljno-političkih prioriteta.

Ministar Klokić je upoznao sagovornike sa aktivnostima ministarstva na čijem je čelu, kao i aktivnostima mreže predstavništava Republike Srpske u inostranstvu.

Ministar Dačić i ministarka Joksimović su izrazili spremnost Ministarstva spoljnih poslova, odnosno Ministarstva za evropske integracije Republike Srbije da intenziviraju saradnju i pruže svu potrebnu pomoć Ministarstvu za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske, u skladu sa nadležnostima ovih ministarstava.