gototopgototop
petak, 22. mart 2019. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Šefovi diplomatija Srbije i Urugvaja o bilateralnim odnosima, unapređenju ekonomske saradnje i saradnji u međunarodnim organizacijama
+ larger fontnormal font- Smaller font
MIP Urugvaja_2Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić boravio je u zvaničnoj poseti Urugvaju.

U Montevideu, ministar Dačić sastao se sa svojim kolegom, ministrom inostranih poslova Urugvaja Rodolfom Nin Novoom.

Dva ministra razmenila su mišljenja o aktuelnim bilateralnim pitanjima sa posebnim akcentom na saradnju u međunarodnim organizacijama, ekonomskoj saradnji i budućim projektima.

Konstatovan je obostrani interes za intenziviranje kontakata na svim nivoima, pre svega ekonomske saradnje, i razmene iskustava u delu gde možemo preneti pozitivna iskustva.

Ministar Novoa je upoznao ministra Dačića sa stavovima Urugvaja o krizi u Venecueli, njihovim inicijativama u saradnji sa drugim zemljama, specijalno Meksikom, istakavši da je neophodno poštovati međunarodno pravo i nemešanje u unutrašnje stvari.

Dva ministra su se složila da je neophodno da se bilateralne političke konsultacije odvijaju uobičajenom dinamikom i da treba raditi na sadržajnoj agendi koja bi dovela do zvanične posete ministra inostranih poslova Urugvaja Srbiji.

Tokom boravka u Montevideu ministar je posetio stadion „Sentenario" i Muzej fudbala gde je, u prisustvu visokih zvaničnika i predstavnika vlasti i uglednih sportista, primio simbolični poklon - kopiju fudbalske lopte kojom je igran prvi Mundijal.
Tom prilikom obišao muzej, stadion i čuveni toranj sagrađen povodom prvog Mundijala.