gototopgototop
petak, 05. april 2019. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Ministar Dačić zahvalio UNDP-u na podršci napretku Srbije ka EU
+ larger fontnormal font- Smaller font
Mirjana Spoljaric2Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je danas Mirjanu Špoljarić Eger, pomoćnika generalnog sekretara UN, pomoćnika administratora Programa UN-A za razvoj (UNDP) i direktora regionalnog biroa za Evropu i Zajednicu nezavisnih država, koja boravi u poseti Srbiji povodom učešća na drugom Digitalnom samitu Zapadnog Balkana, na čijem otvaranju se juče obratila.

Ministar Dačić izrazio je zadovoljstvo zbog prve posete Mirjane Špoljarić Eger Srbiji, ubrzo nakon stupanja na dužnost u oktobru 2018. godine. Preneo je zahvalnost UNDP-u na dosadašnjem angažmanu u brojnim oblastima, posebno kroz pružanje tehničke pomoći i ekspertize za razvojne projekte, podršku u implementaciji Agende UN-a o održivom razvoju do 2030. godine i uspostavljanju održivog sistema pružanja razvojne i humanitarne pomoći.

Šef srpske diplomatije istakao je da aktivnosti UNDP-u u značajnoj meri doprinose sveobuhvatnim reformama našeg društva i napredovanju Srbije u procesu pridruživanja EU.

Mirjana Špoljarić Eger je ocenila da je dosadašnja saradnja dala veoma dobre rezultate i iskazala spremnost da tokom svog mandata podrži još aktivnije delovanje UNDP-a u Srbiji.