gototopgototop
petak, 28. jun 2019. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Ministar Dačić razgovarao sa ministrom spoljnih poslova Trinidad i Tobaga
+ larger fontnormal font- Smaller font
2706trinidaditobago1Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, na marginama 49. zasedanja Generalne skupštine Organizacije američkih država koje se održava u Medeljinu, sreo se ministrom inostranih poslova Trinidad i Tobaga Denisom Mozesom.

U prijateljskom i sadržajnom razgovoru dva ministra su razmenila mišljenja i stavove o unutrašnje-političkim procesima dve države, kao i o aktuelnim spoljnopolitičkom tokovima u Latinskoj Americi i Evropi.

Ministar Dačić je šefa diplomatije Trinidad i Tobaga detaljno upoznao sa strateškim nastupom Republike Srbije prema prijateljskim državama koje snažno podržavaju principe međunarodnog prava i teritorijalnog principa i dele iste stavove i vrednosti kao Republika Srbija.

Ministri su se dogovorili da nastave zajednički rad na unapređenju bilateralne saradnje u svim oblastima od zajedničkog interesa, da se nastavi s međusobnom podrškom u međunarodnim organizacijama, kao i da se nastavi sa redovnim kontaktima i razmenom poseta na visokom nivou.