gototopgototop
petak, 28. jun 2019. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Odlične političke veze Srbije i Bolivije upotpuniti ekonomskom saradnjom
+ larger fontnormal font- Smaller font
2806bolivija1Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, na marginama 49. zasedanja Generalne skupštine Organizacije američkih država koje se održava u Kolumbiji, razgovarao je sa ministrom inostranih Bolivije Dijegom Pari Rodrigesom.

U veoma srdačnom i prijateljskom razgovoru dva ministra su bilateralne odnose između dve države ocenili najvišom ocenom.

Ministar Dačić zahvalio je i na snažnoj podršci Bolivije principima međunarodnog prava i podrške teritorijalnom integritetu Srbije.

Dvojica ministara su zajednički ocenili da je savremena međunarodna scena opterećena dvostrukim standardima čije su obe države bile ili jesu žrtve.

Ministar inostranih poslova Bolivije zahvalio je i na visokoj vidljivosti Republike Srbije na Generalnoj skupštini Organizacije američkih država i ocenio da je to od velike važnosti i snažna poruka državama članicama Organizacije američkih država.

Ministri spoljnih poslova Srbije i Bolivije su ocenili da postoji veliki potencijal za razvoj bilateralne saradnje i da se odlične političke veze upotpune i odličnom ekonomskom saradnjom.

Šefovi diplomatija Srbije i Bolivije su razmenili i mišljenja o tekućim političkim procesima u Latinskoj Americi i Evropi. Posebno su istakli važnost multilateralne saradnje i dijaloga država sa ciljem sprečavanja jednostranih odluka.

Ministri su dogovorili i razmenu poseta na visokom nivou u narednom periodu.

Ključne reči: Bolivija Ivica Dačić