gototopgototop
sreda, 16. oktobar 2019. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Ministar Dačić primio je parlamentarnu delegaciju Sijera Leonea
+ larger fontnormal font- Smaller font
Dacic -_Sijer_LeonePrvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić primio je danas, na marginama 141. zasedanja Skupštine Interparlamentarne unije koja se održava u Beogradu, predsednika Parlamenta Sijera Leonea Abasa Černara Bundua i članove njegove delegacije.

Ministar Dačić je izrazio zadovoljstvo zbog posete delegacije Parlamenta Sijera Leonea Srbiji i učešća na 141. zasedanju Skupštine Interparlamentarne unije i tom prilikom im poželeo uspeh u daljem radu.

Tokom srdačnog razgovora obostrano je ocenjeno da su bilateralni odnosi dve zemlje tradicionalno dobri i prijateljski i iskazana je potreba za intenziviranjem aktivnosti u pravcu kontinuiranog političkog dijaloga, kao i zajednički interes za uspostavljanje i dalje jačanje svih vidova bilateralne saradnje, posebno u ekonomskoj sferi.

Sagovornici su se saglasili da je potrebno raditi na unapređenju ekonomske, poljoprivredne, obrazovne, telekomunikacione, infrastrukturne, vojne i policijske saradnje dve zemlje.

Ključne reči: Sijera Leone Ivica Dačić