gototopgototop
četvrtak, 17. oktobar 2019. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Uspešan razvoj saradnje Srbije i Svetske zdravstvene organizacije
+ larger fontnormal font- Smaller font
Dacic -_SZOPrvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić primio je danas generalnog direktora Svetske zdravstvene organizacije Tedrosa Adhana Gebrejezusa.

Tokom sastanka je iskazano zadovoljstvo zbog dosadašnjeg uspešnog razvoja saradnje Republike Srbije i Svetske zdravstvene organizacije i obostrana spremnost da se dodatno produbi i ojača. Ministar Dačić se zahvalio na realizaciji različitih projekata, posebno u domenu tehničke pomoći i ekspertize.

Ministar Dačić je istakao da Republika Srbija pridaje poseban značaj implementaciji i popularizaciji Agende 2030, posebno kada je reč o razvojnom cilju broj 3 – Obezbeđenje zdravog života i promovisanje blagostanja za ljude svih generacija.

Tedros Adhan Gebrejezus se zahvalio na prijemu i odao priznanje Republici Srbiji na uspostavljanju sistema univerzalne zdravstvene zaštite, koja obuhvata pružanje medicinske nege i druge podrške migrantima. Pohvalio je odličnu organizaciju 141. zasedanja Ineteparlamentarne unije u Beogradu sa rekordnim brojem učesnika i govornika. Izrazio je ličnu posvećenost produbljivanju saradnje Svetske zdravstvene organizacije i Srbije.

Ključne reči: Ivica Dačić