gototopgototop
понедељак, 21. октобар 2019. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Задовољство поводом интензивирања политичког дијалога и размена посета на високом и највишем нивоу између Србије и Краљевине Лесото
+ larger fontnormal font- Smaller font
PV LesotaПрви потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић састао се данас са премијером Краљевине Лесото Томасом Табанеом, који борави у билатералној посети Републици Србији.

Министар Дачић је указао да две земље одликују традиционално пријатељски односи и изразио задовољство што је дошло до интензивирања политичког дијалога и размена посета на високом и највишем нивоу.

У срдачном разговору су размотрени конкретни кораци за даље продубљивање билатералне сарадње у свим областима од заједничког интереса, а посебно на плану трговине, пољопривреде, информационих технологија, здравства, образовања и културе.

„Данас смо разговарали о више тема, а претходно је председник Србије Александар Вучић примио председника Владе Лесота са којим је разговарао о његовој посети Африци идуће године", рекао је Дачић на конференцији за медије.

Министар Дачић је пренео захвалност Краљевини Лесото на подршци коју пружа очувању суверенитета и територијалног интегритета Републике Србије, након што је Лесото 16. октобра 2018. године, приликом посете министра Дачића овој земљи, одлучио да повуче раније дато признање једнострано проглашене независности Косова.

Премијер Лесота истакао је да је његова званична посета Србији показатељ срдачних и блиских односа две земље.

"Имао сам плодоносне састанке са председником Вучићем са којим сам разговарао о проблемима, али и сарадњи у областима од заједничког интереса. Уверио сам председника Вучића о неизмерној подршци Владе Лесота када је у питању територијални интегритет Србије и повлачење признања KиМ ", рекао је премијер Табане.

По завршетку састанка, министар Дачић и министар спољних послова Краљевине Лесото Лесего Маготи, који је у делегацији премијера Табанеа, потписали су Споразум између Владе Републике Србије и Владе Краљевине Лесото о сарадњи у области одбране.Кључне речи: Лесото Ивица Дачић