gototopgototop
Министарство спољних послова
Интервјуи министра Ивана Мркића
Мркић за Танјуг: Нимало се не бојим преговора са ЕУ Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
понедељак, 06. јануар 2014.
Иван МркићНимало се не прибојавам преговора са ЕУ, изјавио је министар спољних послова Србије Иван Мркић и додао да га радује симболика чињенице да баш са Грчком, која председава Унији у првој половини ове године, отварамо нову етапу у односима са ЕУ.

"Треба само разумети да је 21. јануар дан који обележава једну дугу путању, почетак нечег квалитативно новог", рекао је Мркић Танјугу у сусрет првој предприступној међувладиној конференцији, којом у Бриселу и формално почињу преговори о чланству Србије у Европској унији.
Опширније...
 
Интервју МСП Мркића за ,,Данас": Имамо предлоге за амбасадоре у САД, Кини и Немачкој Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
петак, 03. јануар 2014.
Иван МркићКао професионалном дипломати који је своју каријеру градио управо у овој кући и коме је истински стало до њеног успешног рада, никада не могу да будем сасвим задовољан. Учињени су значајни помаци, враћа се дух професије у Министарство и достојанство једног тешког и захтевног заната, који тражи много знања и труда да се њиме овлада.

Мислим да је ово министарство својим ангажовањем дало важан допринос напорима руководства наше земље за унапређење њеног међународног положаја. Наш циљ је увек био да дипломатија истински буде у функцији развоја државе и друштва и сматрам да смо поставили добре основе за то, наводи у разговору за Данас Иван Мркић, министар спољних послова Србије, оцењујући рад МСП у 2013. години.
Шеф српске дипломатије указује да су отпочињање преговора о пуноправном чланству у Европској унији као признање за спроведене реформе, једногодишње председавање Генералном скупштином УН, избор у Економско-социјални савет светске организације, само нека од достигнућа српске дипломатије и државног руководства.
Опширније...
 
Интервју МСП Мркића за ,,Наше новине" Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
понедељак, 30. децембар 2013.
Иван Мркић_1Министар спољних послова Иван Мркић у интервјуу за Наше новине ексклузивно открива да ће у јануару коначно бити именовани амбасадори у Вашингтону, Берлину и Пекингу, а да ће укупно 62 људи на нивоу свих министарстава, који су тренутно на обуци, од 21. јануара кренути у лобирање за Србију.
Кључне речи: Иван Мркић
Опширније...
 
Интервју Министра Мркића за ,,Политику": Имам више предлога за амбасадора у Вашингтону Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
недеља, 22. децембар 2013.
Иван МркићСрби с Косова су данас сто пута безбеднији него пре Бриселског споразума

Одлука Брисела да се Србији одреди датум за почетак преговора нема везе с признањем Косова. И то тврдим с пуном одговорношћу. Не знам да ли бих нашао најадекватније речи да то што одречније звучи.

Одлука о томе да ми улазимо у последњу фазу договарања о учлањењу у ЕУ далеко је комплекснија ствар, а на њу је свакако утицала политика ове владе и разговори Београд – Приштина.
Кључне речи: САД Иван Мркић
Опширније...
 
Европска унија „не ограничава” Србију у трговини са Кином Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
среда, 23. октобар 2013.
Иван Мркић„Србија не подлеже ограничењима попут неких других европских земаља у погледу привредне и трговинске сарадње са Кином", изјавио је министар спољних послова Србије, додајући да се нада да ће до момента прикључења Србије европском блоку, Кина и Европска унија путем комуникације ускладити своје стандарде.
Опширније...
 
Министар спољних послова Иван Мркић: „Хрватска прва да повуче тужбу“ Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
уторак, 15. октобар 2013.
Иван Мркић- Редослед потеза је јасан. Хрватска је прва поднела тужбу против Србије и она прва треба и да је повуче.
Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 Следећа > Крај >>