gototopgototop
Министарство спољних послова
Конзуларне вести


Уручивање егзекватуре новоименованом генералном конзулу Румуније, са седиштем у Вршцу Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
четвртак, 13. јул 2017.
aca jovanovic_1372017В. д. помоћника министра за конзуларне послове амбасадор Аца Јовановић је, 13. јула 2017. године у Министарству спољних послова Републике Србије, уручио егзекватуру Георге Динуу, новоименованом генералном конзулу Румуније, са седиштем у Вршцу.
Опширније...
 
Министар Дачић разговарао са министром унутрашњих послова Републике Грчке о случају српских држављана на Закинтосу Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
понедељак, 10. јул 2017.
logo mspПрви потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић, који борави у посети Атини, разговарао је данас са министром унутрашњих послова Републике Грчке Никосом Тоскасом о случају српских држављана на Закинтосу. Министар Тоскас обећао је сву помоћ како би се утврдила пуна истина о догађају.
Опширније...
 
Дан конзуларне службе Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
уторак, 06. јун 2017.
dan konzularne_sluzbe_6620171Поводом Дана конзуларне службе – 2. јуна, у Министарству спољних послова одржан је пријем којем су присуствовали руководиоци и запослени у Министарству спољних послова, као и представници других државних органа и институција са којима Министарство спољних послова сарађује ради обављања конзуларних послова и пружања помоћи и заштите правима и интересима држављана Републике Србије у иностранству.
Опширније...
 
Отворен Конзулат Републике Аустрије у Републици Србији на челу са почасним конзулом Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
уторак, 23. мај 2017.
foto-Vanja-KeserУ Нишу је, 23. маја 2017. године, свечано отворен Конзулат Републике Аустрије у Републици Србији, на челу са почасним конзулом Гораном Јовановићем. Сходно утврђеној дипломатској процедури, приређена је свечана церемонија отварања Конзулата и примопредаје патентног писма и егзекватуре. В.д. помоћника министра за конзуларне послове амбасадор Аца Јовановић је уручио, у име Министарства спољних послова, почасном конзулу патентно писмо и овлашћење за рад на територији Нишког, Зајечарског, Топличког, Јабланичког, Пчињског и Пиротског округа. Тиме је Конзулат Републике Аустрије започео са радом.
Опширније...
 
Одлука о укидању виза за држављане Р. Перу, носиоце обичних пасоша Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
четвртак, 18. мај 2017.
zastava peruaВлада Републике Србије је, на својој седници одржаној 11. маја 2017. године, донела Одлуку о укидању виза за држављане Републике Перу, носиоце обичних пасоша, за улазак, транзит и боравак на територији Републике Србије најдуже до 90 дана у периоду од шест месеци, уколико не постоје сметње из члана 11. Закона о странцима.  Одлука је објављена у „ Службеном гласнику Републике Србије ", бр. 46/2017 од  12. 05. 2017. године и ступа на снагу 20. 05. 2017. године.

 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>