gototopgototop
Министарство спољних послова
Конзуларне вести


Отворен Конзулат Републике Аустрије у Републици Србији на челу са почасним конзулом Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
уторак, 23. мај 2017.
foto-Vanja-KeserУ Нишу је, 23. маја 2017. године, свечано отворен Конзулат Републике Аустрије у Републици Србији, на челу са почасним конзулом Гораном Јовановићем. Сходно утврђеној дипломатској процедури, приређена је свечана церемонија отварања Конзулата и примопредаје патентног писма и егзекватуре. В.д. помоћника министра за конзуларне послове амбасадор Аца Јовановић је уручио, у име Министарства спољних послова, почасном конзулу патентно писмо и овлашћење за рад на територији Нишког, Зајечарског, Топличког, Јабланичког, Пчињског и Пиротског округа. Тиме је Конзулат Републике Аустрије започео са радом.
Опширније...
 
Одлука о укидању виза за држављане Р. Перу, носиоце обичних пасоша Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
четвртак, 18. мај 2017.
zastava peruaВлада Републике Србије је, на својој седници одржаној 11. маја 2017. године, донела Одлуку о укидању виза за држављане Републике Перу, носиоце обичних пасоша, за улазак, транзит и боравак на територији Републике Србије најдуже до 90 дана у периоду од шест месеци, уколико не постоје сметње из члана 11. Закона о странцима.  Одлука је објављена у „ Службеном гласнику Републике Србије ", бр. 46/2017 од  12. 05. 2017. године и ступа на снагу 20. 05. 2017. године.

 
Споразум између Владе Републике Србије и Владе Народне Републике Кине о међусобном укидању виза за носиоце обичних пасоша Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
петак, 30. децембар 2016.
kinesko-srpska zastavaСпоразум између Владе Републике Србије и Владе Народне Републике Кине о међусобном укидању виза за носиоце обичних пасоша, који је потписан у Риги, 5. новембра 2016. године, ступа на снагу 15. јануара 2017. године.
Опширније...
 
Одлука о укидању виза за улазак у Републику Србију за држављане Малезије Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
четвртак, 29. септембар 2016.
zastava malezijeВлада Републике Србије је, на својој седници одржаној 29. септембра 2016. године, донела Одлуку о укидању виза за држављане Малезије, носиоце свих врста пасоша (осим путних листова и путних исправа које се издају у складу са међународним конвенцијама). Одлука је објављена у „Службеном гласнику Р. Србије" , бр. 81 од 5. октобра 2016. године и ступа на снагу 13. октобра 2016. године, а примењиваће се у периоду од 1. децембра 2016. године до 31. децембра 2017. године.
Кључне речи: Малезија
Опширније...
 
Интензивирање сарадње министарстава спољних послова Републике Србије и Републике Словеније у конзуларном домену Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
среда, 21. септембар 2016.
Конзуларне консултације са Републиком СловенијомУ духу традиционалних пријатељских односа са Републиком Словенијом, а непосредно пред заједничку седницу владa октобра 2016. године, у Београду су, 21. септембра, одржане конзуларне консултације Министарства спољних послова Републике Србије и Министарства иностраних послова Републике Словеније. Српску делегацију предводио је помоћник министра за конзуларне послове у МСП Р. Србије, амбасадор Драган Момчиловић, а словеначку амбасадор Станислав Видович, Генерални секретар у МИП Р. Словеније.
Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>