gototopgototop
Ministarstvo spoljnih poslova Konzularne vesti sa naslovne strane Konzularne vesti
sreda, 11. decembar 2019. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Konzularne konsultacije Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije i Ministarstva spoljnih poslova i spoljne trgovine Mađarske
+ larger fontnormal font- Smaller font
20191211 1243501Konzularne konsultacije Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije i Ministarstva spoljnih poslova i spoljne trgovine Mađarske, održane su u Beogradu, 11. decembra 2019. godine. Delegaciju Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije predvodila je ambasador Vera Vukićević, v.d. pomoćnika ministra za konzularne poslove, a delegaciju Ministarstva spoljnih poslova i spoljne trgovine Mađarske, ambasador dr Laslo Riško Nađ, direktor Konzularne službe.

Dve strane su na konzularnim konsultacijama zaključile da je stanje bilateralnih konzularnih odnosa dobro, da nema značajnih otvorenih pitanja i da je ugovorno-pravni okvir u konzularnoj oblasti zaokružen. Posebno je posvećena pažnja i razmenjena su iskustva u oblasti organizacije i modernizacije rada konzularne službe. Dva ministarstva će nastaviti intenzivnu saradnju po pitanju unapređivanja dosadašnje i iniciranja novih vidova saradnje u oblastima od zajedničkog interesa, kao i mogućnosti i potrebe zaključenja novih sporazuma u konzularnoj oblasti.

20191211 1012241
 
Konstatovano je da diplomatsko-konzularna predstavništva obe zemlje ostvaruju kvalitetnu i sadržajnu saradnju sa nadležnim organima države prijema i dogovoreno je da se naredne konzularne konsultacije održe u Budimpešti, u drugoj polovini 2021.godine.

Konzularne konsultacije su bile sadržajne i u duhu prijateljskih odnosa.

20191211 124350