gototopgototop
Министарство спољних послова Министарство Документи Правна регулатива
Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Извештај о спроведеној јавној расправи о Нацрту закона о спољним пословима
+ larger fontnormal font- Smaller font

РЕПУБЛИКА СРБИЈА
МИНИСТАРСТВО СПОЉНИХ ПОСЛОВА

На основу члана 41. став 10. Пословника Владе („Службени гласник РС" бр. 61/06, 69/08, 88/09, 33/10, 69/10, 20/11, 37/11 и 30/13), Министарствао спољних послова објављује:

ИЗВЕШТАЈ О СПРОВЕДЕНОЈ ЈАВНОЈ РАСПРАВИ
О НАЦРТУ ЗАКОНА О СПОЉНИМ ПОСЛОВИМА


Одбор за односе са иностранством Владе Републике Србије је на 41. седници, одржаној дана 31. јула 2013. године, усвојио Програм јавне расправе о Нацрту закона о спољним пословима (у даљем тексту Нацрт закона).

Јавна расправа о Нацрту закона спроведена је у периоду од 1. до 21. августа 2013. године. Текст Нацрта закона је био постављен на интернет страници Министарства спољних послова и на порталу е - управе.

У складу са Програмом јавне расправе примедбе, предлози и сугестије на Нацрт закона достављани су Министарству спољних послова, путем поште и електронским путем.

У току јавне расправе о тексту Нацрта закона изнета су позитивна мишљења, посебно везано за основну концепцију Закона да се предложеним решењима изврши професионализације дипломатске службе и оствари што чвршћа сарадња свих субјеката у вођењу спољне политике.

Коначним текстом Нацрта закона који ће бити упућен на мишљење надлежним органима државне управе прихваћене су примедбе учесника јавне расправе које су у складу са концепцијом закона, унапређењем стања у области спољних послова и правилима међународног дипломатског права и праксе.

Имајући у виду одзив учесника јавне расправе, општа је оцена да је јавна расправа успешно спроведена.