gototopgototop
Министарство спољних послова Министарство Министар Говори
понедељак, 10. децембар 2018. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Министар Дачић: "Наша је жеља да Србија и Доминиканска Република граде пријатељске билатералне односе и стратешко партнерство"
+ larger fontnormal font- Smaller font
dominikana twitterПрви потпредседника Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић, који борави у посети Доминиканској Републици, изјавио је данас да је његова посета овој земљи од историјског значаја за развој односа Србије и Доминиканске Републике.


„Ја изражавам велико задовољство због моје посете Доминиканској Републици и разговорима с мојим колегом и пријатељем министром иностраних послова, али и поводом потписивања билатералних споразума. Наша је жеља да Србија и Доминиканска Република граде пријатељске билатералне односе и стратешко партнерство.

Ми смо потписали неколико споразума. Потписали смо Споразум о укидању виза за дипломатске и службене пасоше, затим Споразум у вези са формирањем радне групе за економску сарадњу. Нама је циљ да што више развијамо економску и трговинску сарадњу и у том смислу да повежемо наше привредне коморе како бисмо пронашли најбољи начин за повећање наше економске размене која је веома мала и износи око 2-3 милиона долара. Потписали смо и Меморандум о сарадњи наше Дипломатске академије и вашег Института Министарства иностраних послова Доминиканске Републике да сарађујемо у размени дипломата.

Установићемо и почасне конзуле - Србије у Доминиканској Републици и почасног конзула Доминиканске Републике у Србији.

Подржаваћемо једни друге у Међународним организацијама са жељом да једни другима помажемо и да наши пријатељи буду и ваши, и обрнуто. Ми смо далеко, али будите убеђени да у Србији имате великог пријатеља.

С великим нестрпљењем и радошћу очекујемо посету мог колеге Варгаса Београду како бисмо покушали узвратити велико гостопримство које сте ви нама показали. Будите убеђени да ћете имати срдачну добродошлицу и велико гостопримство у Београду. Мислим да је наш сусрет овде од историјског значаја за развој односа наших земаља. Преносим вам поздраве нашег председника Александра Вучића који ће са радошћу бити домаћин и министру Варагасу, али и вашем председнику."