gototopgototop
Министарство спољних послова Прес сервис Активности ДКП РС
четвртак, 15. август 2013. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
„Guitar Summer Fest” у Херцег Новом
+ larger fontnormal font- Smaller font
guitar festУ Херцег Новом 15. августа отворен je 8. Guitar Summer Fest свечаним концертом ,,No borders orchestra" који чине професионални музичари са подручја бивше Југославије, под диригентском палицом Премила Петровића, са којима је наступио солиста, прослављени црногорски гитариста Милош Карадаглић.
У уводној речи на самом отварању, директор „Guitar Summer Fest-а", Бошко Радојковић, посебно се захвалио Општини Херцег Нови, Туристичкој организацији Херцег Нови, Генералном конзулату Републике Србије у Херцег Новом и Амбасади Бразила на подршци коју су пружили у реализацији фестивала. Истакао је и да је фестивал за претходних седам година показао свој значај као манифестација која промовише музицирање на гитари и да је лично презадовољан што је управо Херцег Нови изабрао као место где ће се одржавати „Guitar Summer Fest" јер је то град у коме се увек осећао као код своје куће.
О значају фестивала за Херцег Нови и његову културну промоцију говорио је градоначелник Херцег Новог, Дејан Мандић, који је свечано отворио фестивал.
Наступ „No borders orchestra" под управом Премила Петровића изазвао је велико интересовање Новљана и туриста.
„Guitar Summer Fest" трајаће до 20. августа, а током следећих фестивалских вечери наступиће познати гитаристи из Хрватске, Бразила, Словеније, Србије/САД и Црне Горе. За понедељак, 19. август, планиран је наступ Маје Радованлије, која ће представити српску гитару.
Детаљније о фестивалу можете видети на http://www.gaf.rs/sr/vesti/19/guitar-art-smmmer-fest-2013
Кључне речи: Црна Гора