gototopgototop
Министарство спољних послова Прес сервис Активности ДКП РС
четвртак, 01. фебруар 2018. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Џакарта: Српско-индонежански концерт „Харфа на планини"
+ larger fontnormal font- Smaller font
altАмбасада Србије у Џакарти је, заједно са првим потпредседником Доњег дома Парламента Индонезије Фадлијем Зоном, 28. јануара организовала српско-индонежански концерт „Харфа на планини" у eтно-селу сунданске културе Пасебан. Наступ српске уметнице Ирине Пејоски праћен је традиционалном сунданском музиком и наступом индонежанског виолинисте Факхрија. Концерту су присуствовали представници Парламента Индонезије, дипломатског кора, уметници и српска дијаспора.

Ирина Пејоска је, уз подршку Амбасаде Србије, наступила и дан раније, 27. јануара, у позоришту Салихара. О концертима и прегледу културне сарадње Србије и Индонезије писали су медији, који су пренели изјаву амбасадора Слободана Маринковића да овај вид сарадње у култури има за циљ приближавање народа Србије и Индонезије. Репортаже о концерту објавили су индонежански медији „РМОЛ", „ГОДЕПОК", „Телусур", „Синдо", „Линтаспарламен", а емитовани су и прилози на телевизијама „Метро" и „ТВРИ".

alt

У чланку објављеном у листу „Семарак" истиче се да се дипломатски односи Индонезије и Србије негују више од 6 деценија, а да посебну сарадњу две земље остварују у области образовања и културе. Као добар пример наводе се пројекти студентске размене у којима учествују студенти две земље и уметници који су гостовали у Србији и Индонезији.