gototopgototop
Министарство спољних послова Прес сервис Активности ДКП РС
петак, 02. фебруар 2018. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Печуј: Привредна комора Војводине и Печујско-барањска трговинско-индустријска комора потписале Споразум о сарадњи
+ larger fontnormal font- Smaller font
peujПривредна комора Војводине и Печујско-барањска трговинско-индустријска комора потписале су 30. јануара у Печују Споразум о сарадњи у циљу јачања пословних односа и развијања узајамне сарадње. Споразум су потписали председник ПК Војводине Бошко Вучуревић и председник Печујско-барањске трговинско-индустријске коморе Тамаш Шикфеи.

Подршку озваничењу коморске сарадње дао је амбасадор Србије у Мађарској Раде Дробац, који је рекао да Србија жели да усвоји сва позитивна искуства из ЕУ, која ће бити у интересу грађана и допринети развоју земље.

peuj1

„Амбасада је спремна да помогне у повезивању привредника и развоја економске сарадње између појединих региона Србије и Мађарске, као и за успостављање и развој економске сарадње са целом Србијом. Амбасада подржава и научно-техничку сарадњу између института у Србији и Мађарској", истакао је амбасадор Дробац.

Амбасадор је, након потписивања Споразума о сарадњи, заједно са председником ПК Војводине Бошком Вучуревићем, отворио конференцију посвећену развоју винарства и виноградарства у регији Вилањ. Конференција је одржана у оквиру дводневне посете војвођанских винара и туристичких радника Печују и винској регији у Вилању.