gototopgototop
Министарство спољних послова Прес сервис Активности ДКП РС
четвртак, 28. март 2019. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Турку: Србија представљена као дестинација за инвестиције
+ larger fontnormal font- Smaller font
altЗаједничка презентација Србије, Румуније и Мађарске о могућностима инвестиционе и пословне сарадње финских компанија са ове три земље одржана је у Центру за иновације „Јоки" у граду Турку 27. марта.

Амбасадор Србије Саша Обрадовић упознао је учеснике скупа с погодностима и законским подстицајима за „гринфилд" инвестиције, успешним примерима пословне сарадње српских и финских предузећа, као и са секторима српске привреде који су у фокусу међународних компанија. Амбасадор је представио мере за подстицање улагања у истраживачку и развојну делатност кроз пројекат Владе „Србија ствара". Он је подсетио да се у јуну ове године уводи директан лет „Ер Србије" на линији Београд – Хелсинки и поделио презентације Привредне коморе о Србији као инвестиционом одредишту.

Скуп је отворио председавајући Одбора „Светског трговинског центра" из Туркуа, Јари Растас. Говорили су и румунски саветник за међународну економску сарадњу Адриан Кристеа, амбасадор Мађарске Ђерђ Уркути и некадашњи шеф „ФинПро" из Будимпеште, задужен за Централну и Источну Европу, Кари Вахакангас, који је указао на добру инвестициону и пословну климу у Мађарској, Румунији и Србији.