gototopgototop
Министарство спољних послова Прес сервис Активности ДКП РС
четвртак, 18. јул 2019. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Брисел: Представљени награђени српски производи
+ larger fontnormal font- Smaller font
altАмбасада Србије у Бриселу и наша Мисија при ЕУ 24. јуна организовале су представљање српских производа који су добили награду за првокласан укус, као и пригодан коктел за представнике федералних и локалних власти Белгије и ЕУ институција, привредне субјекте и представнике привредних комора.

Међународни институт за укус доделио је 24. јуна награде производима из Србије за првокласан укус. Традиционални српски висококвалитетни производи - суве шљиве, намаз од малина, хладно цеђено уље од семена бундеве, сирови мед са лиофилизованом шљивом у праху и ајвар добили су најпознатији, независни светски сертификат из области прехрамбених производа широке потрошње. Награђене су компаније „Агранела" из Ваљева, „Рил ред розбери" из Бечеја, „Ековитал" из Бикић Дола, „Хепи хани" из Београда и „Стрела" из Лесковца. УСАИД Пројекат за конкурентну привреду подржао је српске произвођаче висококвалитетне хране у трци за ову престижну награду са хиљадама других произвођача хране и пића из скоро сто земаља.

alt

Амбасадор Марина Јовићевић указала је на значај наведене награде за даљи развој прехрамбене индустрије Србије и промоцију српске индустрије висококвалитетне хране у иностранству.