gototopgototop
Министарство спољних послова Прес сервис Активности ДКП РС
четвртак, 03. октобар 2019. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Торонто: Књижевно вече у Генералном конзулату
+ larger fontnormal font- Smaller font
Knjizevno vece_GK_Toronto2Генерални конзулат у Торонту, заједно са удружењем „Десанка Максимовић" из Канаде, организовао је књижевно вече о збирци песама „Јабука у српској поезији" Гордане Симеуновић, 3. октобра у својим просторијама.

Јабука, као инспирација великог броја песама у српској поезији, тема је ове збирке чије су песме прикупљене из различитих временских периода, од оних народних до савремене српске поезије. Гордана Симеуновић, чија је поезија превођена на неколико светских језика, живи у Србији и није могла да дође у Канаду на ово књижевно вече али је упутила поздравно писмо ГК РС Торонто у коме се срдачно захвалила на представљању њене збирке песама у нашем ДКП.

Knjizevno vece_GKRS_Toronto

У поздравној речи, генерални конзул Василије Петковић је рекао да је ово девето вече посвећено српској уметности у протеклих годину дана и истакао да Срби имају богату културну заоставштину, којој доприносе и српски ствараоци свуда у свету где живе и раде. Песме из збирке су читали чланови удружења „Десанка Максимовић", а након тога је уприличен коктел за учеснике и госте књижевне вечери.

Knjizevno vece_GK_Toronto1

Штампање збирке „Јабука у српској поезији" помогла је чланица удружења „Десанка Максимовић" Душица Ивановић.