gototopgototop
Министарство спољних послова Прес сервис Активности ДКП РС
субота, 19. октобар 2019. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Рим: Амбасадор Алексић одржао предавање на Фестивалу дипломатије
+ larger fontnormal font- Smaller font
altАмбасадор Горан Алексић је 17. октобра одржао предавање студентима на Интернационалном универзитету у склопу 10. Фестивала дипломатије, који се традиционално одржава у Риму. Амбасада већ трећу годину учествује у програму Фестивала дипломатије, a Агенција H0BA објавила је чланак о предавању амбасадора Горана Алeксића.

Студентима су представљене актуелне прилике и главни спољнополитички приоритети Србије, са посебним освртом на процес придруживања Европској унији. Амбасадор је истакао и врло повољан инвестициони амбијент који су већ препознали многи инострани инвеститори, међу којима је значајан број италијанских компанија. Посебно се осврнуо на традиционално блиске и пријатељске односе Србије и Италије, који ове године бележе 140. годишњицу од њиховог успостављања, као и 10. годишњицу стратешког партнерства.

alt

Излагање је завршено интерактивном дискусијом са студентима, којима је амбасадор Алексић такође приближио туристичке потенцијале Србије, а речи је било и о истакнутим Србима из света науке, уметности, књижевности и спорта, чија су достигнућа препозната у Италији и целом свету.