gototopgototop
Ministarstvo spoljnih poslova Pres servis Aktivnosti DKP RS
ponedeljak, 28. oktobar 2019. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Sofija: Prijem u Ambasadi za poslovne ljude poreklom iz Srbije
+ larger fontnormal font- Smaller font
altAmbasada u Bugarskoj okupila je poslovne ljude, predstavnike srpske zajednice, na prijemu 27. oktobra. Među 60 zvanica, gosti su bili predstavnici „Telenora", „Novartisa", „IBM-a", „Hajnekena", „Lili drogerija", „Koka kole", „Silver star-Mercedesa", „Ceptera", „Boša", „Pernod rikarda", „Vivakoma", „San Marko-a","Sport vižn-a", „Pink plus marketa", vlasnici nekoliko ugostiteljskih objekata, lektori srpskog jezika na univerzitetima u Sofiji i Velikom Trnovu i predstavnici sportskih klubova.

Obratio im se ambasador Željko Jović, koji je uz dobrodošlicu i zadovoljstvo velikim odzivom, naglasio da se ovim događajem Ambasada otvara za saradnju sa svim predstavnicima srpske zajednice koji žive i rade u Bugarskoj, članove njihovih porodica i sve koji svojim radom doprinose novom kvalitetu saradnje Srbije i Bugarske. Istakao je da će se ova praksa okupljanja nastaviti.

Reakcije gostiju bile su jednoglasne u oceni da je Srbima u Bugarskoj ovakva veza sa maticom izuzetno značajna i da je vide kao opredeljenje Srbije da podrži svoje građane, što za njih ima poseban značaj.