gototopgototop
Министарство спољних послова Прес сервис Активности ДКП РС
понедељак, 02. децембар 2019. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Диселдорф: Србија на Дану трговинских представника
+ larger fontnormal font- Smaller font
altУ привредној комори Диселдорфа, 2. децембра одржан је Међународни дан трговинских представника. На штандовима сајма представили су се генерални конзулати, привредне коморе, агенције за улагање, као и инвестициона и трговачка одељења амбасада из 21 државе.

На штанду Србије, Генерални конзулат у Диселдорфу је представио привредне, туристичке и инвестиционе потенцијале Србије, са посебним освртом на успешно пословање страних компанија које су већ присутне у Србији, али и домаћих компанија, у области ауто-индустрије, пољопривреде и производње хране, ИКТ сектора, као и текстилне и дрвно-прерађивачке индустрије.

Вицеконзул Филип Павловић представио је повољан инвестициони амбијент који Србија нуди, почевши од квалификоване радне снаге, преко нижих оперативних трошкова до подстицаја за инвеститоре, оптималне географске локације и близине водећих извозних тржишта. Посебно је наглашено да су, захваљујући уговорима о слободној трговини и преференцијалном третману, инсвеститорима у Србији отворена врата бесцаринског извоза на страна тржишта која броје око 1,3 милијарди потрошача.