gototopgototop
Министарство спољних послова Прес сервис Активности ДКП РС
уторак, 03. децембар 2019. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Чикаго: Генерални конзулат угостио учеснике Светског скупа радиолога
+ larger fontnormal font- Smaller font
lekariГенерални конзулат организовао је 2. децембра коктел за лекаре из Србије, њихове пословне партнере и српско-америчке лекаре, који су учествовали на 106. Конференцији светских радиолога у Чикагу, у сарадњи са Српско-америчким удружењем лекара и стоматолога (САМДС). Конзул-жеран Милан Варадиновић и председник Удружења Љуба Стојилковић, Александра Беговић из „Визариса" и професор Драгана Ђилас са Медицинског факултета у Новом Саду, обратили су се званицама у Конзулату.

Гостима се допала идеја организовања стручних окупљања који доприносе упознавању и повезивању у оквиру струке, а пријем у Конзулату изазвао је и пажњу медија. Српска телевизија УСА и РТС Свет пренели су изјаве гостију и конзула-жерана Варадиновића.
 
lekari1

Највећи светски годишњи скуп радиолога, који је окупио око 50.000 лекара и око 700 излагача из целог света одржан је у Чикагу од 1. до 6. децембра. Србију су представљали лекари, произвођачи и трговци медицинском опремом, представници здравствених установа „Белмедик", „Зваздара", ВМА, Медицинског факултета у Новом Саду и Института за медицину, статистику и информатику. Куриозитети овог догађаја били су штанд „Визариса" који је изашао са понудом рендгенских апарата произведених у Србији и предавање докторке Драгане Ђилас са Медицинског факултета у Новом Саду.