gototopgototop
Министарство спољних послова Прес сервис
Активности ДКП РС
Берн: Концерт српске музике Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
петак, 14. септембар 2018.
altХор и оркестар „Књаз Милош" Удружења „У име живих" одржао је у Амбасади Србије у Берну концерт српске духовне, традиционалне и народне музике, посвећен обележавању 100 година од примирја у Првом светском рату.
Опширније...
 
Техеран: Амбасадор Тодоровић о примерима културне сарадње Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
понедељак, 10. септембар 2018.
altИранска новинска агенција ИРНА објавила је разговор са амбасадором Драганом Тодоровићем, у којем је говорио о блискости и сарадњи две земље у области културе.
Опширније...
 
Токио: Култура древних Римљана у Србији Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
среда, 05. септембар 2018.
rimljaniПредстављање јела служених на двору римских императора организовано је 4. септембра у Амбасади Србије у Токију, на иницијативу Друштва Јапан-Србија, у сарадњи са Удружењем за унапређење музичке сарадње Србије и Јапана. Председник Друштва Јапан-Србија Тадаши Нагаија и наш амбасадор Ненад Глишић истакли су да је значајан број римских императора рођен у Србији и препоручили гостима да приликом путовања у Србију обиђу и римске локалитете, Виминацијум и Гамзиград.
Опширније...
 
Доха: Амбасадор Поздерац разговарао са министром спољних послова Катара Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
уторак, 04. септембар 2018.
altАмбасадор у Катару Јасминко Поздерац разговарао је са министром спољних послова Султаном бин Сад Ал Мураикхијем, о чему је писао дневник Пенинсула, под насловом „Катар и Србија о билатералним односима".
Опширније...
 
Буенос Ајрес: Српска јела служена Аргентинцима у чувеном кафеу „Тортони" Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
четвртак, 23. август 2018.
srpski dorucakКултурни програм о Србији уприличен је 22. августа у кафеу „Тортони" у Буенос Ајресу, у оквиру IV циклуса „Дипломатски Кафе", под називом „Слике и укуси Србије". Посетиоци су могли да уживају у српском доручку, да се упознају са обичајима породичних слава, а на улазу им је служено слатко од дуња и погача.
Опширније...
 
Темишвар: Отворена јубиларна 25. књижевно-духовна манифестација „Дани преображења Срба y Румунији” Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
петак, 17. август 2018.
dani preobrazenja_Temisvar_2018_01У Генерaлном конзулату Републике Србије y Темишвару 17. августа свечано je отворена јубиларна 25. књижевно-духовна манифестација „Дани преображења Срба y Румунији" са циљем неговања српског језика и очувања савременог српског књижевног израза y расејању.
Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>