gototopgototop
Министарство спољних послова Прес сервис
Активности ДКП РС
Париз: Стална делегација у Унеску поделила специјалну поруку министра Дачића поводом Дана Африке Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
понедељак, 25. мај 2020.
altДан Африке обележен је у Унеску 25. маја. Истог дана, у Србији се обележава Дан пријатељства са народима Африке. Тим поводом, први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић упутио је специјалну поруку министрима спољних послова афричких земаља коју је Стална делегација Србије при Унеску дистрибуирала представницима ових држава.
Опширније...
 
Доха: Амбасадор Поздерац захвалио Катару за помоћ Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
недеља, 17. мај 2020.
 
altАмбасадор Јасминко Поздерац дао је изјаву за катарски дневни лист „Голф тајмз" у којој је пренео захвалност катарском емиру за медицинску помоћ коју је Катар определио за помоћ Србији у борби против Ковид-19.
Опширније...
 
Пекинг: Представљена Збирка српске поезије Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
петак, 24. април 2020.
 Aмбасада Србије у Пекингу придружила се акцији промоције књижевности на друштвеној мрежи Веибо поводом Светског дана књиге 24. априла и кинеској јавности представила „Збирку српске поезије" која је прошле године, у издању "Врајтерс паблишинг хауса", објављена на кинеском језику. Задатак је био да се у кратком видеу на матерњем језику прочита део књижевног дела, објављеног у Кини, који би на кинеском прочитала, по препоруци Веибоа, кинеска звезда и тај видео објавила на свом налогу.
Опширније...
 
Анкара: Амбасадор Марковић дао интервју агенцији Анадолија Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
среда, 22. април 2020.
altAмбасадор у Турској Зоран Марковић одговарао је на питања агенције Анадолија у вези са борбом против пандемије Ковида-19 у Србији, виђењу мера које се предузимају у Турској и о дипломатском животу и раду у условима пандемије.
Опширније...
 
Вашингтон: Брифинг са амбасадором Матковићем Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
понедељак, 13. април 2020.
altАмбасадор Ђерђ Матковић био је главни говорник на специјалном онлајн брифингу, који је 13. априла организовала "Српско-америчка лидерска конференција" (САЛК) из Илиноиса.
Опширније...
 
Пекинг: Интервју амбасадора Бачевића за Кинеску глобалну телевизијску мрежу Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
субота, 11. април 2020.
altУ интервјуу за Кинеску глобалну ТВ мрежу ЦГТН, амбасадор Милана Бачевића рекао је да се у Србији на сваком кораку изражава захвалност кинеском председнику, Кини и њеном народу за помоћ током пандемије вируса корона
Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>