gototopgototop
Министарство спољних послова Прес сервис Саопштења
среда, 24. април 2019. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Даље унапређење билатералне сарадње између Србије и Грузије у свим областима од обостраног интереса
+ larger fontnormal font- Smaller font
Tbilisi MIP GruzijeПрви потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић борави данас у билатералној посети Грузији.

Министар Дачић разговарао је са својим колегом и домаћином, министром иностраних послова Давидом Залкалианијем.

Шеф српске дипломатије је у пријатељском разговору са министром иностраних послова Грузије истакао значај добрих и пријатељских односа између две државе и њених народа, исто тако је нагласио и задовољство успешном сарадњом у свим областима од обостраног интереса. У том смислу, министар Дачић је подвукао и важност недавног отварања дипломатског представништва Грузије у Републици Србији што ће додатно подстаћи развој билатералне сарадње.

Министар Дачић посебно је захвалио на чврстој позицији Грузије у поштовању међународног права и територијалног интегритета Републике Србије.

Министар Дачић је упознао грузијског колегу и о текућим реформама које спроводи Влада, као и току европских интеграција Србијe и могућностима економске сарадње.
Шефови дипломатија две државе су разменили мишљења и о унутрашњеполитичким, регионалним, европским и глобалним процесима и изазовима актуелног тренутка.

Посебну пажњу двојица министара су посветили даљем унапређењу билатералне сарадње између две државе и то пре свега у области привредне сарадње.

Након састанка министри су потписали Меморандум о разумевању о сарадњи у области омладине и спорта између Министарства омладине и спорта Републике Србије и Министарства образовања, науке, културе и спорта Грузије и Заједничку декларацију првог потпредседника Владе Србије и министра спољних послова и министра иностраних послова Грузије.