gototopgototop
Министарство спољних послова Прес сервис Саопштења
недеља, 19. мај 2019. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Министар Дачић разговарао са највишим звничницима Републике Того
+ larger fontnormal font- Smaller font
dacic i predsednik togoaУ оквиру званичне посете Републици Того, први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић састао се са највишим званичницима те земље.

Министар Дачић имао је одвојене сусрете са председником Фауре Гнасингбом и са својим колегом, министром спољних послова, Робертом Дусијем.

Министар Дачић и највиши званичници Републике Того разговарали су о билатералним односима две традиционално пријатељске земље, као и развијању сарадње у бројним областима, нарочито економске сарадње.

Такође, министар Дачић и шеф дипломатије Републике Того су потписали Меморандум о разумевању између Министарства спољних послова Републике Србије и Министарства иностраних послова Републике Того.

„Ово су били веома важни састанци за односе Републике Србије и Републике Того.

Србија је сукцесор Југославије и треба се подсетити изузетно добрих односа које је Југославија у време Тита имала са Тогом, укључујући и са оцем садашњег председника.

Желимо да обновимо и да развијамо наше добре односе. Желимо да јачамо нашу економску сарадњу, да развијамо сарадњу у области образовања – да дајемо стипендије студентима из Тогоа.


 

Такође, желимо да уважавамо наше међусобне интересе и да једни друге подржавамо на међународној сцени.

На данашњем састанку, упутио сам и позив председнику Тогоа да на јесен посети Србију.

Главни резултат ове посете јесте наша обострана сагласност да развијамо стратешку сарадњу између наше две традиционално пријатељске земље", изјавио је шеф српске дипломатије након састанака у Тогоу.